Osteoporoz: Kemik kütlesinde ve kemik mineral yoğunluğunda azalmaya neden olan bir hastalıktır. Kemik kalitesi ve yapısı da değişerek kemik kırılma riskinin artmasına neden olabilir.
Paget Hastalığı: Eski kemik dokusunun parçalanmasını ve yeni kemik dokusuyla değiştirilmesini içeren, daha yumuşak ve daha yumuşak olan olağandışı bir kemik yapısının üretilmesine yol açan bir süreç olan kemiğin yeniden şekillenme sürecini etkileyen bir durumdur. Bükülme veya kırılma gibi komplikasyonlara karşı hassastır.
Osteonekroz: Osteonekroz, kemiklerdeki kan akışında bir bozukluk olduğunda dokuların ölümüne yol açtığında ortaya çıkar. Bu, kemiklerin parçalanmasına ve eklemlerin çökmesine neden olabilir.
Osteoartrit: Osteoartrit, artritin en yaygın şeklidir ve eklemlerin yüzeyini kaplayan doku olan kıkırdak hasarına neden olarak vücudun eklemlerini etkiler. En sık ellerde, kalçalarda ve dizlerde görülür ve kemiklerin şeklini değiştirebilir.
Osteomiyelit: Kemiklerde veya kemik iliğinde meydana gelen bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkar. Genellikle bakteriyel veya mantar enfeksiyonu kan dolaşımından veya çevre dokulardan kemiklere ulaştığında ortaya çıkar. Her yaşta ortaya çıkabilir ancak çocuklarda daha sık görülür.
Osteomalazi: Kemiğin doğru şekilde sertleşmemesi ve kemiklerin yeterince sağlam olmaması durumunu ifade eder. Bu metabolik kemik hastalığı, kemik mineralizasyonunda bir kusur olduğunda ortaya çıkar.
Raşitizm: Kemiklerin yumuşamasına benzer bir durumdur ancak çocukları etkiler. Ayrıca mineralizasyon eksikliğinden, özellikle D vitamini, kalsiyum ve fosfor eksikliğinden dolayı da ortaya çıkar.
Osteogenez İmperfecta: Kemiklerin kolayca kırılmasına neden olan bir hastalıktır. Tip I kollajen olarak bilinen bir proteini yapmak için bilgi taşıyan genlerdeki bir değişiklik veya mutasyondan kaynaklanır. Bu protein güçlü kemiklerin oluşumu için gereklidir.
Fibröz displazi: Genellikle kemik hücrelerinin anormal tipte fibröz kemik üretmesine neden olan genetik bir mutasyonun neden olduğu bu durum en sık femur, kaval kemiği, kaburgalar, kafatası, humerus ve pelviste görülür.
Kemik kanseri: Kemiklerdeki hücrelerin büyümesinin kontrolden çıkmasıyla başlayan, nadir görülen bir kanser türüdür. Kemiklerdeki hücrelerin herhangi biri kansere dönüşebilir. En sık görülen kemik kanseri türleri arasında osteosarkom ve Ewing sarkomu bulunur.